Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvoriće prvi “Bjelopoljski biznis forum” koji će biti održan u subotu 27.jula i okupiće više od 100 učesnika iz Crne Gore i regiona. Među učesnicima će biti i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, kao i bivši predsjednici Opštine Bijelo Polje Tarzan Milošević i Aleksandar Žurić.

Na prvom Bjelopoljskom biznis forumu (BBF) centralna tema će biti "Investiocioni potencijali Bijelog Polja”, a na panel diskusiji, pored sadašnjeg i bivših predsjednika Opštine Bijelo Polje će učestvovati i Dragica Sekulić - ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore, Vlastimir Golubović - predsjednik Privredne komore Crne Gore, Esad Zaimović - glavni izvršni direktor Hipotekarne banke, Milivoje Radović - redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao i Meko Akova-Hodžić - predsjednik konzorcijuma ''Gulsan” i Rodoljub Drašković - predsjednik poslovnog sistema ''Swisslion Takovo''. Moderator panela će biti Hasan Ramović - predsjednik Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje.
BBF počinje 27.jula u 14h u velikoj sali Centra za kulturu, a zaključci ovogodišnjeg foruma biće sublimirani u dokumentu "Bjelopoljski konsenzus 2019".