Nezaposleni mladi, koji imaju između 18 i 30 godina i žele da steknu nova znanja i vještine, mogu se prijaviti za učešće u programu Coca-Cola podrška mladima, koji se realizuje treću godinu za redom. U sklopu jesenjeg dijela programa, besplatne radionice za mlade biće održane u pet gradova Crne Gore.

Radionica za mlade u Bijelom Polju planirana je od 29. do 31. oktobra, a prijave su već otvorene. Prijave su moguće na sajtu www.coca-colapodrskamladima.me. Broj mjesta po radionici je ograničen.

Kroz ovaj program, kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora osnažuje mlade kako bi uz nova praktična znanja i vještine krenuli u potragu za poslom i građenje karijere.

U prve dvije godine 198 nezaposlenih mladih je učestvovalo u programu Coca-Cola podrška mladima, a njih 28 našlo je zaposlenje neposredno nakon pohađanja programa. Mladi kao posebnu korist programa ističu sticanje vještina komunikacije, vještina prezentacije i prodaje. Po završetku trodnevne radionice, učesnici dobijaju sertifikat, a svoju edukaciju mogu nastaviti na online platformi projekta.

Institucionalni partneri projekta su Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje, dok je na lokalnom nivou partner Opština Bijelo Polje.