Kraljevina Norveška izdvojila je 200.000 eura u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“ za Javni poziv kojim će pružiti podršku subjektima za podršku poslovanja, sa ciljem da se unaprijedi održivost i konkurentnost malog biznisa u Crnoj Gori.

Lokalni sekretarijati za razvoj privrede ili preduzetništva, biznis centri i asocijacije, klaster, naučno-istraživački centri i svi ostali entiteti koji pružaju podršku razvoju biznisa, mogu da podnesu svoje predloge i direktno konkurišu za sredstva Kraljevine Norveške, u ukupnom iznosu od 200.000 evra.

„Poziv je podijeljen u dvije partije - za projekte koji se realizuju na području jedne opštine i projekte koji će biti sprovedeni u dvije ili više opština. Vrijednost bespovratnih sredstava za prvu partiju može da varira od 10.000 do 20.000 evra, dok će grantovi za drugu iznositi od 20.000 do 40.000 evra. Projektne aktivnosti mogu da traju najduže deset mjeseci“ - rekao je Dalibor Đogović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Javni poziv traje do 30. novembra 2019. god.

Detalji poziva i neophodni formulari dostupni su na sledećem linku:

https://www.norveskazavas.me/ktext/javni-poziv-za-dostavljanje-projektnih-prijedloga-za-subjekte-koji-pruzaju-podrsku-razvoju-poslovanja