Dvije mađarske kompanije, Xpasion i Home Vision, zainteresovane su za izgradnju turističkog naselja na planini Bjelasici u Bijelom Polju.

To su danas na sastanku predstavnici ove dvije kompanije saopštili predsjedniku Opštine Petru Smoloviću. Delegaciju mađarskih kompanija je predvodio Jossef Meruo (Xpasion LTD), dr Balasz Nagy (Xpasion LTD), dr Zsuzsanna Banyai (Home Vision). 

Oni su na sastanku predstavili idejno rješenje turističkog kompleksa, koji bi se prostirao na 60 hiljada kvadratnih metara, na lokaciji koja bude pogodna za te namjene na bjelopoljskoj strani Bjelasice.

Predsjednik Smolović je izrazio zadovoljstvo, nakon što se upoznao sa portfoliom ovih kompanija i vidio idejno rješenje projekta projekta koje su investitori zainteresovani da grade na Bjelasici.
“Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan prvim sastankom koji smo održali sa predstavnicima Xpasiona i Home Visiona. Iz portfolija ove dvije kompanije moglo se zaključiti da se radi o respektabilnim kompanijama, prepoznatim po izgradnji luksuznih stambanih, turističkih i ugoljstiteljskih objekata u Mađarskoj” – rekao je predsjednik Opštine.

Sastanku su prisustvovali Ljubomir Sošić - direktor Direkcije za imovinu, Aleksandra Bošković - sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i Dalibor Đogović - šef KLER-a.