U Područnoj jedinici Bijelo Polje Zavoda za zapošljavanje i širom Crne Gore trenutno se održavaju trodnevne radionice za nezaposlena lica u okviru drugog Poziva ZZZCG za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje.

„Interesovanje kod savjetnika, za bavljenje biznisom kroz dodjelu bespovratnih sredstava, do sada je iskazalo preko 160 lica od kojih 130 trenutno ispunjava uslove. Sa radionicama smo počeli još u ponedeljak i danas završavamo sa dvije grupe u kojima učestvuje 40 lica. Na ovim radionicama  učesnici su dobili detaljne instrukcije o uslovima poziva, postupku apliciranja kao i izradi biznis plana” – kazala je načelnica Područne jedinice Bijelo Polje Slađana Nedović.

Ona je istakla da će svi učesnici radionica imati priliku da dobiju i detaljne informacije oko samog registrovanja preduzeća od predstavnika Udruženja računovođa. 

“Napominjemo, da su se predstavnici Udruženja računovođa odazvali na naš poziv i prihvatili učešće na volonterskoj osnovi. Smatramo da uključivanjem predstavnika Udruženja računovođa  doprinijećemo boljoj informisanosti zainteresovanih lica i na taj način će se opredijeliti da li zaista biznis ideju mogu i žele realizovati. Takođe pri izradi biznis planova, kao i tokom realizacije  prethodnog poziva, potencijalnim aplikantima stručnu pomoć pružiće predstavnici Opštine Bijelo Polje u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj- KLER i Kancelariji za evropske projekte” – precizirala je Nedović.

Rok za realizaciju  radionica je 18.jul 2020. godine, do kada se sva zainteresovana lica mogu prijaviti kod svojih savjetnika. Trodnevne radionice su samo jedan od koraka do konačnog izbora najboljih biznis ideja.