Opštini Bijelo Polje je dodijeljeno prestižno priznanje 12. Dunavskog biznis foruma - “Zlatni ključ” za otvorenost, saradnju sa susjedima i razvojne projekte.

Ovo priznanje uručeno je danas u Novom Sadu, a osim Bijelog Polja ovogodišnji dobitnci “Zlatnog ključa” su i Prnjavor, Pula, Kragujevac i Kraljevo.

Dvanaesti Dunavski biznis forum organizuje se s ciljem afirmacije prosperiteta i unaprjeđenja regionalne saradnje.

Nagrada je uručena Daliboru Đogoviću, šefu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje, koji se zahvalio organizatorima 12. Dunavskog biznis foruma na dodijeljenom priznanju, i istakao da je to dokaz predanog rada lokalne uprave na unaprjeđenju poslovnog ambijenta u Bijelom Polju. On je naveo da će Opština Bijelo Polje nastaviti sa realizacijom razvojnih projekata, sa ciljem da Bijelo Polje bude prepoznato i kao regionalni turistički centar.

 

Takođe, tokom drugog dana biznis foruma,na panel diskusiji sa temom "Otvoreni gradovi Balkana", Dalibor Đogović je predstavio ključne kapitalne projekte koji se realizuju u Bijelom Polju, kao i digitalna rješenja uz pomoć kojih je Opština unaprijedila svoj rad i podigla nivo transparentnosti. Na primjerima je prezentovano kako je građanima olakšan pristup javnim uslugama koje pruža Opština, i navedeno da će se i dalje raditi na uvođenju sličnih rješenja.

Skup je okupio eminentne stručnjake, predstavnike privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Pokrovitelji skupa su Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu Vojvodine.