Kraljevina Norveška izdvojila je 350.000 eura za javni poziv kojim će pružiti podršku novim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima da otvore nova radna mjesta, u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“.

Obavještavamo Vas da će se, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje-Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, informativna sesija održati  u četvrtak, 11. jula, zgrada fakulteta (drugi sprat), adresa : Ul. Slobode br. 6, sa početkom od 10h. Na informativnoj sesiji svi zainteresovani će moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije o Pozivu za dostavljanje prijedloga projekta za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Projektne prijedloge za dodjelu bespovratnih sredstava mogu podnijeti registrovani pravni subjekti iz 16 opština obuvaćenih projektom do 10. avgusta 2019. godine, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.