Danas potpisani ugovori sa 13 preduzetnica i 5 mladih preduzetnika koji su, na nedavnim konkursima lokalne samouprave, predstavili najbolje biznis planove i time stekli uslove za bespovratnu finansijsku pomoć grada.

Predsjednik Petar Smolović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju 13 projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu kao i 5 projekata za mlade preduzetnike, koji se realizuje drugu godinu zaredom.

“Ove godine smo za te namjene opredijelili 40.000 eura, a ono šta me posebno raduje je činjenica da je bila velika zainteresovanost, kako mladih tako i žena. Raduje me što se prijavio ovoliki broj žena, odnosno dama koje će imati priliku da pokažu svoj potencijal. Smatram ovu podršku veoma važnom ne samo što je podrška u vremenu korone veoma značajna, već što ćemo pomoći da na ovaj način unaprijedite svoj biznis” – kazao je Smolović.

Predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić je kazala da je Komisija odobrila sve pristigle prijave koje su ispunile kriterijume tražene konkursom, a da će nakon pola godine od početka projekta biti izvršena kontrola sprovođenja aktivnosti za koje su preduzetnici dobili sredstva.  

“Želim vam svima da uspijete i mislim da ste vi veliki potencijal naše opštine. Preduzetništvo je velika razvojna šansa i to smo mi kao lokalna samouprava prepoznali. Drugu godinu zaredom se opredjeljuju sredstva za podršku preduzetništvu i vjerujem da ćemo u narednoj godini dobiti još dobrih inicijativa od žena i mladih preduzetnika“- istakla je Omerhodžić.

Matija Bulatović pored obaveza na fakultetu u ljetnjim mjesecima se bavi preduzetništvom, kroz koje pokušava da od sporta kojim se profesionalno bavio napravi biznis.  

“Ovo je velika stimulacija za bolju budućnost nas mladih i potrudiću se da ukazanu priliku opravdam. Vjerujem da ću uz pomoć koju sam dobio od Opštine i svojim velikim trudom i radom da realizujem podržani biznis plan” – kazao je Bulatović.

Bjelopoljka Elida Sijarić koja otvorila je računovodstvenu agenciju sa kojom se nada da će uspjeti da se pozicionira na tržištu. Ona je izrazila zahvalnost Opštini Bijelo Polje na ukazanoj prilici i podršci koja je, ne samo ženama, nego generalno svim preduzetnicima, posebno u ovoj godini pandemije korona virusa, od izuzetnog značaja.

“Podrška će značiti puno posebno u ovoj sada krizi koronavirusa mnogo znači kada dobijes podsticaj da nastaviš dalje i da tvoj posao i ideja opstane na tržištu” – kazala je Sijarić.

Vjeru u uspjeh svoje ideje ima i Kemal Dizdarević koji planira da posao svoje porodice prilagodi novim zahtjevima tržišta.

“Ova sredstva koja su opredijeljena za nas mlade, a tako i za žensko preduzetništvo pomoći će nam u ostvarivanju programskih ciljeva. Moj projekat je vezan za izradu ručnih kožnih akcesoara i u poslu želim da iskoristim znanje i tradiciju moje porodice koja se bavi obućarskim poslom preko 40 godina i uz moje znanje digitalnog marketinga da predstavim sve to tržištu” – kazao je Dizdarević.

Odlukom o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2020. godinu su podržani biznis planovi 13 sugrađanki i to:  Katarina Zlajić - Proizvodnja odjeće, Samira Čokrlija - Pravljenje peciva i kolača, Fikreta Pilica – Razvoj stočarstva, Aleksandra Čabarkapa – Frizerski salon “Sandra”, Marija Raosavljević – Studio za dizajn, apcikliranje i izradu odjevnih predmeta, Julija Tvrdišić – Made in Montenegro, Elida Sijarić – Računovodstvena agencija Asya s, Marijana Camić – Centar za intelektualnu obuku, Radosava Peruničić – Uzgoj i proizvodnja jagnjećeg mesa “Romanovska”, Mila Milićević – Uzgajaj domaće, Suada Drpljanin – Logopedski centar “Logo školica”, nove metode učenja i rada sa djecom, Ramiza Nasufović – Za čuvanje i proizvodnju mlijeka i sira,  Arnela Halilović – Autoservis 24/7.

Kao i projekti za mlade preduzetnike: Tijana Veličković - Proizvodnja prirodnih sokova, Kemal Dizdarević - BENAZO potpuno ručno rađeni kožni aksesoari, Nemanja Marić - Foto studio, Matija Bulatović - Razvoj tenisa, Anđela Bajčeta - Kozmetički salon Diamont nails.